1ª Jornada de Tecnificació en Força Mental

Tot un màster en el domini de la concentració!

Aquest recent  27 d’abril, s’ha celebrat a les instal·lacions del Tennis TDB  la 1a Jornada de Tecnificació de Força Mental ("consigue una mente ganadora: las 7 claves de la fuerza mental en el tenis"). Ha resultat ser tot un doctorat intensiu en com controlar la concentració a pista

El curs va ser impartit per TENNIS MIND INSTITUTE, amb la col·laboració de la FCT (Federació Catalana de Tennis) de la Delegació de Tarragona, com també amb el suport i col·laboració de la Regidoria d’esports de l’Ajuntament de Torredembarra. A aquest acte formatiu hi van assistir tècnics del CN Reus Ploms, del CSTCunit, del CNTCalafell, del CTTarragona, a banda de Martí Gallardo i Joel Ramírez en representació del TennisTDB. La jornada va transcórrer en dos blocs diferents: en primer terme, es va desenvolupar la vessant més teòrica, impartida a l’aula de la Sala Polivalent de Cal Maiam. Després, molts d’aquests fonaments explicats van ser utilitzats per al bloc de la part pràctica i a les pistes del Tennis TDB.

Va ser tot un màster en vers al propi domini de la força mental a pista, que és el moment en què les pulsacions en calent poden causar males passades als jugadors/res. Situacions que ens podem trobar a la pista amb els nostres alumnes de l’Escola de Tennis, tals com l'ofuscament, no canalitzar correctament la pressió, ser irregular o la falta de focalització van posar-se “damunt de la taula” per ser analitzades en profunditat. Així com altres escenaris, com és el cas de saber treballar la capacitat de concentració entre punt i punt durant el partit, com alliberar els mals records d'una errada per tal de que no afecti al següent punt.

Fins i tot, es van desvetllar diferents rutines per a saber mantenir la concentració del jugador en cada punt, així com durant tot el desenvolupament del partit, tot “unes receptes” que van provocar l’admiració i curiositat dels tècnics presents a l’acte. Sense anar més lluny, Joel Ramírez confessa que “el desenvolupament i treball de la vessant psicològica del tennis, és una aposta ferma de cara al proper curs de l'Escola del Tennis TDB, per aquest motiu els tècnics estem formant-nos en aquesta faceta”.

Des del Tennis TDB volem agrair al TENNIS MIND INSTITUTE, a la Delegació de Tarragona de la FCT i a la Regidoria d’esports de l’Ajuntament de Torredembarra la seva aposta conjunta per fer d’aquest curs una activitat formativa molt productiva.

Publicat a Notícies
Etiquetes Escola, Tennis