“Volem que aquest esport se'l facin seu”

Entrevista a Juan Carlos Quijije

Parlem amb el Coordinador i monitor de l'Escola de Tennis del club per saber-ne una mica més d'ell, de la formació dels nenes/es...

- Què va ser el que et va fer decantar pel tennis?

La veritat és que el tennis és un esport que em va atreure molt des del primer moment perquè és un esport on t'esforces de manera individual, ets tu amb tu mateix, t'exigeix un esforç físic major...

- Jugues habitualment?

Ara mateix, si et soc sincer, entre la feina que suposa coordinar l'Escola de Tennis del club i la meva feina, jugo poc. A vegades jugo a pàdel però a tennis... Ara intento tornar-hi, és un dels meus objectius i em ve de gust. El tennis em motiva.

- On vas començar?

Vaig començar a l'Equador en un club que es diu Albotenis (Guayaquil) a fer els meus primers tocs de raqueta, a començar a forjar la base.

- Què et porta a vincular-te al tennis torrenc?

Quan vaig arribar aquí, jo que sempre he tingut clar que m'agrada molt el tennis, el primer que vaig fer va ser buscar un club proper on pogués entrenar. Vaig ser uns anys alumne i després, poc a poc, m'hi vaig anar vinculant més fins que vaig arribar a ser monitor. Ja hi porto temps aquí.

- Quina funció té l'Escola al nostre club?

Al nostre club l'Escola té com a objectiu principal que els alumnes agafin el tennis com un hobby, que ells puguin venir un dia, agafar la seva raqueta, trobar-se amb algú i fer un partit. Aquest és el nostre principal objectiu. A banda d'aprendre la tècnica, de competir... volem que aquest esport se'l facin seu. En altres clubs està una mica més encarat a la competició, aquí tot és més familiar.

- Tot i així, el club ha servit en alguna ocasió de planter...

Si, a veure... recordo el cas de la Claudia Bartolomé, que va començar aquí i ara és una de les grans campiones de la nostra zona, que està competint a molt alt nivell. A mesura que ella va anar creixent, va anar a seguir la seva trajectòria a un altre club per poder centrar-se en la competició. Aquest és un dels nostres objectius a llarg plaç.

- Què se li ha de recomanar a un alumne per a que vagi progressant?

Primer de tot els ha d'agradar, han d'estar motivats i per això ho han de gaudir. Si volen millorar, és com tot, cal esforçar-se cada dia, jugar d'una manera humil per adonar-se'n dels errors i, a partir d'aquí, treballar-los una i una altra vegada.

- Això, habitualment, costa...

Cal tenir paciència, perquè no és un esport que s'agafi d'un dia per l'altre, és molt tècnic i és necessita molta constància. El que progressa està, dia rere dia, en una pista sense parar fins que corregeix les errades i això és en el que insistim, en l'esforç.

- Quina importància té per a un alumne participar de les competicions?

Al principi, tot és la il·lusió de veure com anem avançant, com el nostre esforç a l'Escola i com tot el que ens estan ensenyant va donant els seus fruits. Poder dir “he guanyat la meva primera copa” és tot un orgull. Principalment, és això, és important per a que l'alumne és motivi i vegi que tot allò que li estem aportant està donant un resultat.

- I en les que es juguen en equips?

Ho veig un fet molt important, aprenen a donar-se suport entre ells, troben el suport que necessiten en els companys... Tot i ser un esport individual, han d'aprendre a ajudar-se entre ells i, ara mateix, ho veiem. Estem participant en diversos campionats per equips i el resultat és bo, estan animats i totes les respostes són positives.

- Què és el que s'ha de treballar més?

Una de les coses que més s'ha de treballar a la nostra Escola -i a tot arreu- és, en quant a la tècnica, el servei. El servei és molt important, és l'inici, marca la diferència entre si  portes l'avantatge o no. El nostre objectiu és marcar-lo molt, després hi ha la resta de cops bàsics però, aquí remarquem molt el servei.

I el personatge del proper mes és un personatge atent, simpàtic i molt estimat per tots els socis. Qui serà?

Publicat a Notícies
Etiquetes Escola